BIOGRAFIA

Torniosta lähtöisin oleva laulaja-lauluntekijä ja muusikko, Tuomas JK Turunen, aloitti musiikin harrastamisen kuorossa jo 7-vuotiaana ja pari vuotta myöhemmin trumpetinsoiton puhallinorkesterissa. Varsinaisen muusikon uransa hän aloitti Rovaniemen Rovala-opiston pop-jazz -linjalla vuonna 1998. Turusen pääinstrumentit ovat nykyisin laulu, basso ja kitara. Sittemmin Turunen on valmistunut Helsingin yliopistosta valtiotieteiden maisteriksi. 

Muutettuaan Helsinkiin hän aloitti ammattimaisen keikkailun perustamassaan O'Jess -bändissä. Vuodesta 2002 lähtien toiminnassa ollut bilebändi O'Jess keikkailee edelleen ympäri Suomea. Turunen esiintyi O`Jess -bändin solistin roolissa suositussa Tartu Mikkiin -ohjelmassa keväällä 2008. Oman toimintansa ohella O'Jess oli vuosina 2006 - 2008 Suomen Idolsissa vuonna 2005 kolmanneksi tulleen Pete Seppälän taustabändinä esiintyen mm. Elämä Lapselle -konsertissa Hartwall Areenalla Helsingissä. 

Turunen toimii myös laulaja-kitaristina vuonna 2012 perustetussa rillumarei -henkisessä Suomi-Pops Tops & Flops -bändissä, joka keikkailee edelleen pääasiassa Etelä-Karjalassa. 

31.12.2018 - 13.3.2020 Turunen soitti bassoa ja lauloi vuoden 2018 tangokuningattaren, Saana Sassalin Aika VeliKultia -tanssiorkesterissa.

Tuomas JK Turunen on koko muusikon uransa työstänyt omaa musiikkiaan. Oman musiikin tekeminen on vuodesta 2020 alkaen ottanut yhä suuremman roolin Turusen musiikillisessa toiminnassa ja se onkin nykyisin Turusen prioriteettilistan kärkipaikalla. Turusen biisit ovat pääosin tarinallisia, mutta hän kirjoittaa myös pohdiskelevia ja aikalaisdiagnostisia tekstejä. Sovitukset tehdään aina biisin ehdoilla, joten Turunen ei lokeroi itseään minkään tietyn musiikkityylin edustajaksi. Turusen levytyssessiot ovatkin kiehtovia matkoja musiikin monimuotoisiin maailmoihin.
 

Luo kotisivut ilmaiseksi!